• Appartementen Monicahof

    Architectuur en interieur

    Na de sloop van een Neogotische kerk, ontstond er in het Monicahof in Utrecht een binnenhof met speeltuin, grasveld en voetbaldoeltjes. In deze groen oase was ruimte voor een klein appartementencomplex. Om dit gebouw zo goed mogelijk in te passen in zijn groene omgeving, kozen we voor ronde vormen en houtskeletbouw. Het resultaat is een woontorentje met acht appartementen van 50m². Het complex is duidelijk aanwezig in het hof, maar het overheerst niet, doordat het de bestaande bouwlijn volgt. Binnen in de appartementen zorgt een blok in het midden van de ruimte – met daarin keuken en badkamer – voor een efficiënte indeling. 

  • Espressofabriek Westergas

    Interieurarchitect Ramin Visch is een oude bekende op het terrein van de voormalige Westergasfabriek in Amsterdam. Hij maakte het eerste interieur van bioscoop Het Ketelhuis en neemt deze zomer de verbouwing daarvan onder handen. De eigenaar van de bioscoop, Rick Woertman, klopte ook voor zijn nieuwe espressobar aan bij Visch. Deze liet de oorspronkelijke architectuur van hetmonumentale Westelijk Meterhuis intact en plaatste een sculpturale doos los in de ruimte, die het hele programma van eisen in zich heeft.

  • Huis Brugsteeg

    Wij kregen de vraag om voor een unieke klein kavel aan de Brugsteeg te Utrecht een woning te ontwerpen. Uitgangspunt was dat er efficiënt met de ruimte omgesprongen moest worden gezien de beperkte kaveloppervlakte van 26m2 en dat er rekening gehouden moest worden met een brand eis van 30 minuten. Met een traditionele opbouw zou er te weinig binnenruimte over zijn gebleven om te voldoen aan alle eisen. Daarnaast wilde de opdrachtgever een massieve degelijke opbouw, gecombineerd met een een eigentijdse industriële uitstraling.

  • De Spreng

    Meer met minder 
    De vraag om een transparant en open interieur is volgens Ramin Visch de droom van iedere ontwerper. ‘Het nadeel is dat alles in de ruimte zichtbaar is. Dat vraagt om een strenge regie over alle elementen in het ontwerp, om zo eenrustig en eenduidig mogelijk beeld neer te kunnen zetten. Zeker in een school, waar lesbenodigdheden, speelgoed en werkstukken van de kinderen een drukbeeld veroorzaken, is dit onontbeerlijk. Ik wil rust brengen in een ruimte waarveel gebeurt.’ 
    Hij doet dit met een eenvoudig concept: de basis is een groene, rubberen vloerplaat, met uitsparingen voor de bestaande bouwkundige volumes.