Tentoonstellingsontwerp

Voor de eerste tentoonstelling in het net gerenoveerde Centraal Museum, hebben we de witte blokkendoos aangepast in een ruimte die je verleid om langs alle schilderijen te lopen. De kleuren in het ontwerp zijn – in samenwerking met de conservator – gebaseerd op de meest kleurrijke schilderijen van Wtewael. In de eerste monografische tentoonstelling over deze Utrechtse schilder geeft het zwarte tapijt een prettige akoestiek en zachtheid aan de ruimte. In de twee rode ruimtes, die we maakten van een houten skelet bespannen met stof, is plaats voor zijn intiemste schilderijen. 

Een belangrijk onderdeel van het ontwerp is het lichtplan die de bezoeker langs de schilderijen gidst. Hiervoor werkten we samen met een professioneel belichter, die vanaf het begin betrokken was bij het ontwerp.